Advies over interieur van een stylist

Interieuradvies

Wenst u advies over interieur? Er zijn verschillende meubelmakers die zich niet alleen richten op het op maat maken van meubels, maar ook advies kunnen geven. Advies kan wenselijk zijn wanneer u bijvoorbeeld op het punt staat om uw woning te renoveren. Bij een woningrenovatie komt vaak meer kijken dan men op voorhand verwacht. Wellicht wilt u van een losse ruimte twee nieuwe ruimtes maken? Of andersom, van twee kleine ruimtes een grote kamer? Een dergelijke verandering heeft invloed op de indeling van deze kamers. Het is zodoende verstandig om hier vooraf over na te denken.

Tip: kijk ook eens op de interieurblogs van bekende stylisten! Hier delen zij vaak foto’s, waaruit u inspiratie kunt halen voor uw eigen interieur in huis.

Advies over interieur

Verschillende aspecten bij advies over interieur

Wanneer u naar advies over interieur vraagt bij een interieurspecialist, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van verschillende kleuren in huis. Vaak kiest men voor de meest neutrale kleuren, om een te groot contrast te voorkomen. Toch kan het ontzettend leuk zijn om een aantal felle kleuren in uw interieur te gebruiken. Met deze felle kleuren kunt u bijvoorbeeld de aandacht afleiden van een saai hoekje in uw kamers.

Maatwerk

Gebruik van verschillende materialen

Advies over interieur kan ook gaan over het gebruik van verschillende soorten materialen binnen uw woning. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een klassieke vloerbedekking van stof, voor een mooie vloerbedekking van parket. Of wat te denken van het gebruik van een gietvloer in huis? Een gietvloer brengt relatief hoge kosten met zich mee, maar kan uw woning een prachtige look geven. Door u te laten adviseren door een stylist, komt u wellicht tot nieuwe ideeën voor het vernieuwen van de inrichting binnen uw woning.