Bent u op zoek naar een prachtige nieuwe kledingkast voor op uw slaapkamer?

Als u dit artikeltje leest dan bent u naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar een prachtige nieuwe kledingkast. Geen enkele slaapkamer is hetzelfde en iedereen heeft zijn of haar eigen smaak als het aankomt op meubels, inrichting, verlichting en wat al niet meer. Het kan daarom soms best een uitdaging zijn om de juiste meubels bij elkaar te vinden. Denk aan een koloniale kast, een modern bed of een nieuwerwets kleed. Koloniale kast, hoor ik u denken? Jazeker, koloniale meubelen zijn namelijk helemaal hip en passen in elk interieur!

Wat zijn dan die koloniale meubelen?

De term koloniaal van een negatieve connotatie hebben, vooral door ons koloniaal verleden. En om heel eerlijk te zijn, de koloniale meubelen komen ook voort uit de tijd dan Nederland verschillende koloniën had rond te wereld. Zo ook in Indonesië. De Nederlanders die handel dreven met Indonesië handelden niet alleen in lokale voedselwaren als specerijen, maar men werd ook gegrepen door de meubelstijl. De donker gekleurde houten meubelen vielen erg in de smaak bij de Nederlanders. Daarom werken deze veelvuldig meegenomen vanuit Indonesië, op de boot om naar Nederland gebracht te worden. De werden door de rijke Nederlanders dan in gebruik genomen. Hier komt dus de term koloniale meubelen vandaan.

Zijn er dan nog meer meubelen?

Naast de kasten waar we het hierboven over hebben gehad, zijn er nog meer meubelen die we meenamen uit de verre landen. Waar we prachtige kasten voor in de slaapkamers hadden, zijn er ook bijvoorbeeld tafels in koloniale stijl te verkrijgen. Denk ook aan zitmeubilair als eetkamerstoelen of krukken. Het is mogelijk om een kamer in geheel koloniale stijl in te richten. En het mooie? De stijl past perfect in de hedendaagse inrichting. Neem dus snel een kijkje op zoek naar nieuwe meubelen.