Dit is wat een palmboom met je doet

Een palmboom doet de meeste mensen denken aan zon, zee, strand en vakantie in een prachtig warm land. Het eerste wat je ziet als je voet op dat prachtige (ei)land zet, zijn al die prachtige palmbomen die je welkom heten. De palmen geven je een speciaal gevoel, je wordt er gewoon gelukkig van!


Kies de boom die bij je past

Je ziet ze steeds meer in de Nederlandse tuinen, balkons of in huis. Doordat er ongeveer 3500 palmsoorten zijn, is er voor elk huishouden wel de juiste boom te vinden. Bekijk hier alvast jouw favoriete palmboom. Met de juiste potgrond en plek in huis is het belangrijk dat potpalmen een stagnerende waterafvoer hebben. Buitenpalmen komen het best tot hun recht op een beschutte plaats in halfschaduw/zon. Teveel zon en warmte kunnen de bladeren van de tropische plant verbranden. Je kunt palmbomen ook wel onderscheiden in twee groepen:

De handvormige- en veervormige bladerenDe handvormig bladeren staan het best bekend als de waaierpalmen en de veervormige als de vederpalmen.

Jarenlang plezier door een goede verzorging

De verzorging van de palmboom vergt niet veel onderhoud, alleen maar een beetje aandacht op zijn tijd. Met afbrekende meststof, zoals Osmocote balletjes of gedroogde koesmestkorrels voor groene planten kunnen de palmen bemest worden. De maanden april en juli zijn de beste maanden op ze te bemesten. Naar gelang de grote een of drie koffiebekers. Een palmboom snoeien is alleen nodig als hij te hoog voor huis of tuin wordt en wanneer het blad geelbruin wordt of ziek is.

Topkwaliteit palmbomen

Een palmboom kan een mooie blikvanger in je tuin of huis zijn. Zijn mooie, groene uitstraling geeft een oase van rust en een zorgt voor positieve energie. Palmbomen van goede kwaliteit zijn gezond en groeien net als in een huishouden, jarenlang met je mee. Voor topkwaliteit palmen en aanbiedingen bezoek dan de website en vindt jouw palmboom. Bijna alle soorten binnen- en buitenpalmen staan in het assortiment en worden aan huis geleverd!