Een stad die tijd en geschiedenis tart

Matera

Stel je voor dat je een wandeling maakt door een stad die zo oud is dat het lijkt alsof de stenen zelf verhalen fluisteren. Welkom in Matera, een plek waar elke hoek, elk steegje, en elke grotwoning millennia aan geschiedenis bevat.

Matera

Wandel door de tijd in de Sassi di Matera

De Sassi di Matera, de oude grotwoningen waar de stad beroemd om is, zijn een absolute must-visit. Deze huizen, direct uitgehouwen uit de kalkstenen heuvels, hebben generaties lang onderdak geboden aan de bewoners van Matera. Terwijl je door dit doolhof van oude woningen en kerken dwaalt, voelt het alsof je duizenden jaren terug in de tijd reist. Het is een ervaring die je nergens anders ter wereld zult vinden. Matera, gelegen in de regio Basilicata, heeft een keuken die diep geworteld is in eenvoudige, eerlijke ingrediënten. De lokale gerechten weerspiegelen het land en de geschiedenis van de stad. Denk aan knapperig brood, sappige tomaten en olijfolie zo rijk dat je het bijna kunt kauwen. En vergeet niet de lokale wijnen te proeven, die perfect de smaken van de regio vastleggen.

Laat je inspireren door Matera’s artistieke ziel

Matera is niet alleen een stad van het verleden; het is ook een bruisend centrum van kunst en cultuur. Overal in de stad vind je galerijen, ambachtelijke winkels en ateliers waar lokale kunstenaars hun werk tentoonstellen en verkopen. Van moderne schilderijen tot traditioneel keramiek, de artistieke ziel van Matera is duidelijk zichtbaar en voelbaar. Matera is een stad die zowel fascineert als inspireert. Het is een plek waar het verleden en het heden naadloos samenkomen, waar oude tradities hand in hand gaan met moderne innovaties. Dus als je op zoek bent naar een unieke reiservaring, een plek die je zowel kan ontroeren als verwonderen, dan is Matera de bestemming voor jou.