Hoe houdt u het lekker warm in de winter

In de winter wilt u natuurlijk dat het binnen lekker warm is. Daarnaast zou het ook fijn zijn als de energiekosten zo laag mogelijk blijven. Gelukkig is dit tegenwoordig makkelijk te doen. Door goed op te letten en een aantal dingen te regelen heeft u dit zo voor elkaar. Wij helpen u natuurlijk graag en vertellen precies wat u kunt doen om met een lage energierekening het binnen toch lekker warm te hebben. Als u deze tips toepast kunt u een hoop besparen op uw energierekening!

Bespaar door een goede cv-ketel

Als we het hebben over de energiekosten denken de meeste mensen direct aan een goedkope energieleverancier. Natuurlijk kunt u hierdoor flink te besparen, maar dat is niet het enige wat u kunt doen. Door cv ketel onderhoud, doet uw ketel het een stuk beter en verbruikt deze minder energie, laat hier dus regelmatig naar kijken door een monteur. Ook moet u niet te lang wachten met het vervangen van een ketel als hij al oud is. Een nieuwe ketel verbruikt gemiddeld al snel 15% minder gas. Als u geen grote investering wilt doen voor een nieuwe ketel is een cv-ketel huren ook mogelijk. 

Woning isoleren

Door uw woning te isoleren is er een stuk minder energie nodig om uw huis op te warmen. In sommige gevallen is hier wel een behoorlijke investering voor nodig. Gelukkig heeft u dit na een aantal jaar, net als bij zonnepanelen, terugverdient. Vervolgens profiteert u voor altijd van een lagere energierekening. Vooral als u de muren wilt isoleren lopen de kosten al snel op, vaak is dit al enkele duizenden euro’s. Ook kunt u besparen door te kiezen voor ramen met dubbelglas, er gaat namelijk veel warmte verloren bij ramen die enkel glas hebben. Ook zult u zoveel mogelijk gaatjes en kieren, tochtvrij moeten maken, dit kan met simpele strips. U houdt op deze manier de koude lucht buiten. 

Indeling van meubels

Ook door uw meubels op de juiste manier in te richten in de woning kunt u besparen op uw energiekosten en houd u het lekker warm. Dit is eigenlijk heel simpel, toch vergeten veel mensen dit en dat is zonde. Het grootste probleem is dat er vaak een stoel of bank voor de radiator staat, dit zorgt ervoor dat de woning niet goed verwarmt wordt, maar er wel een hoop energie verloren gaat. Probeer dit dus anders in te richten. Let er ook op dat de gordijnen niet voor de radiator hangen. Wel is het slim om ze op tijd dicht te doen, dit zorgt voor extra isolatie en houd de warmte binnen, en de kou van de ramen buiten.