Leuk en tegelijkertijd betaalbaar wonen? Dat kan ik Roermond

Wonen in Roermond

Hoewel er in heel Nederland al een lange tijd een enorme stijging was te zien in de prijzen van huurwoningen, was dat in Limburg een aantal jaar geleden nog andersom. Daar daalden de huurprijzen in 2016 juist. Sindsdien zijn de huurprijzen wel gestegen, maar niet zo hard als in andere gedeelten van Nederland. Destijds bleek uit onderzoek, te lezen op 1Limburg, dat Roermond juist nog het goedkoopste was van Limburg in vergelijking met andere plekken. Dat terwijl het een leuke en aantrekkelijke stad is!

De levendige en prachtige stad Roermond

Roermond beschikt over prachtige monumenten en bezienswaardigheden in de stad en in de regio. Denk aan de archeologische vindplaats Asselt, maar ook bijvoorbeeld het molengebouw Kepelse Meule. Er zijn daarnaast nog veel meer prachtige bezienswaardigheden, bestaande uit kastelen, kerken, molens, kapellen en natuurlijk de prachtige natuur rondom Roermond en de omgeving.

Dit maakt het een mooie en gezellige omgeving om te wonen. Ook is er veel vermaak in de vorm van evenementen. Hoewel de evenementen deze zomer niet zullen plaatsvinden kun je andere jaren wel veel verwachten van allerlei gezellige evenementen die in de stad worden georganiseerd.

Roermond

Het aanbod aan woningen

In relatieve zin, vergeleken met de rest van Nederland, heeft Roermond nog een hele interessante woningmarkt voor woningzoekenden. Je kunt er betaalbaar een mooie woning vinden en betaalbaar toch lekker ruim wonen. Toch is de vraag naar woningen nog groter dan het aanbod, maar dat heeft ook zijn voordelen. Zo is er de laatste jaren aandacht besteed aan het bijbouwen van nieuwe woningen in Roermond en in de rest van de regio in Limburg.

Het vinden van een woning voor jezelf, of het bestaande bouw of een nieuwbouwwoning is, kan een tijdrovende klus zijn, maar eenmaal geslaagd dan zal het zich uitbetalen. Veel mensen kiezen in deze tijd toch graag voor een nieuwbouwwoning, gezien deze op de lange termijn meer waarde behoud, energiezuiniger is en daarnaast nog meer voordelen heeft te bieden.