Wat is een warm hottub?

Niet iedereen is misschien bekend met een hottub. Het woord zegt het eigenlijk al, een hottub is een soort bad. En de meeste mensen gebruiken het voor in de achtertuin. Vroeger werden deze hottubs alleen van hout gemaakt, echter waren deze nooit 100% lekvrij. Tegenwoordig worden hottubs nog steeds gemaakt van hout maar nu met kunststof samen. De buitenkant is van houdt zodat het er mooi uit ziet, alleen de binnenkant is van kunststof zodat het niet gaat lekken. Er zit een kachel verbonden aan je hottub, deze kachel kun je lekker opstoken waardoor je warm water krijgt. De hottub bestaat al erg lang en komt van origine uit gebieden rond de noordpool zoals Scandinavië. In dit soort landen is het een echte traditie geworden. Maar je ziet steeds vaker dat mensen in Europa ook een hottub aanschaffen.

Ontspanning gewoon in je eigen achtertuin

Hou je van een heerlijke warme douche of een dagje naar de sauna? Misschien is een hottub dan echt wat voor jou. Je tuin is een plek voor ontspanning en wat is er dan beter dan een heerlijk warme houtgestookte hottub voor in de zomer of de knusse winterdagen. Je kunt dan lekker tot rust komen in je eigen achtertuin. Er zijn honderden hottubs waar je uit kan kiezen, er zit er dus altijd een bij naar jouw smaak.

Goed voor je gezondheid

Een andere reden waarom je een hottub zou moeten kopen is omdat het meerdere gezondheidsvoordelen heeft. Een inbouw hottub is erg goed voor de verbetering van je slaap. Door het verhogen van je lichaamstemperatuur val je sneller en beter in slaap. Ook zorgt een hottub voor minder stress en angst, versnel je het herstel van spieren na bijvoorbeeld een goede sportsessie en het heeft nog vele andere gezondheidsvoordelen!