4 unieke interieurtips voor jouw woning

Je bent het interieur van je woning een beetje zat. Na zoveel jaar is het tijd voor een nieuwe uitstraling. Je meubels zijn ouderwets en ook je gordijnen mogen wel weer eens vervangen worden. Met deze 4 tips bereik je een unieke look. 

1: Verander je binnendeuren

De binnendeuren in je huis zijn vaak saai en wit. Je kan je ze vervangen en meteen de hele uitstraling van je huis drastisch veranderen. Kies voor een steel look binnendeur. Deze deur met een nep metalen frame en glazen ruitjes geeft je woning een industriële look. Je kan uiteraard ook kiezen voor een echt metalen frame, maar dat maakt de deur erg zwaar. Met de steel look heb je wel de uitstraling van metaal, maar niet het nadeel van een zwaar frame. 

2: Kies voor vintage

Nog een manier om je woning een echte upgrade te geven is het toevoegen van vintage items aan je interieur. Je kan gaan voor echte vintage spullen uit een kringloopwinkel of antiekzaak, maar tegenwoordig kan je in elke meubelzaak ook terecht voor de vintage look. Smeedijzer, rotan, ribfluweel en diverse stoffen met prints passen bij vintage. Je kan je hele woning omtoveren in een vintage paleis of slecht gaan voor een paar objecten. Het zal je interieur hoe dan ook een boost geven.  

3: Neem een vloer van beton

Laat een betonvloer in je woning storten of kies voor een pvc vloer met een betonnen look. Deze robuuste vloer geeft je woning een uniek en industrieel uiterlijk. Een betonnen vloer is stoer en fris. De vloer geeft je woonkamer een moderne uitstraling. Ook komen je meubels er mooi op uit. Een betonnen vloer is bovendien makkelijk in het onderhoud en goed schoon te houden.  

4: Kies voor design

Je hoeft natuurlijk niet je hele huis te veranderen in een designwinkel, maar designmeubelen geven je interieur wel een uniek uiterlijk. Banken, stoelen en tafels van de zoveelste woonketen zijn al snel saai. Ook is de kans groot dat je buurman precies dezelfde bank heeft als jij. Een design meubelstuk kost wat meer, maar het is de investering vaak wel waard. Het meubelstuk is waardevast, gaat lang mee en maakt je huis tot een unieke plek waar je je echt thuis voelt.