Badkamermeubel met waskom kopen voor de woning

Vrijwel iedere badkamer is uitgerust met een badkamermeubel met waskom. De badkamer is een belangrijke ruimte die goed ingericht moet worden. De badkamer wordt dagelijks gebruikt waardoor het belangrijk is dat deze zo comfortabel mogelijk wordt gemaakt. Een badkamer moet functioneel zijn en er mooi uitzien. Het uiterlijk moet ervoor zorgen dat jij je op je gemak kan voelen in de badkamer. Voor veel badkamers is een badkamermeubel met waskom het centrale punt. Deze staat meestal centraal in de badkamer en is een groot punt van aandacht. Er zijn een aantal dingen waarop gelet moet worden bij het installeren van badkamermeubelen.

Soorten badkamermeubel met waskom

Een badkamermeubel met waskom is niet te verwarren met een wastafel. Een wastafel is namelijk in het meubel verwerkt terwijl de waskom er juist boven zit. Een waskom steekt daardoor naar bovenuit terwijl de wastafel niet uitsteekt. Bij een waskom lijkt het alsof de kom op het meubel ligt. Een waskom komt in verschillende ontwerpen. Zo zijn er badkamermeubelen die komen met een enkele waskom, maar ze kunnen ook met twee waskommen komen. Een andere keuze die je kunt maken is of het badkamermeubel boven de grond hangt, of op de grond staat. Het laten hangen van een badkamermeubel geeft een schonere look, maar het zou lastiger kunnen zijn om het te onderhouden en het is minder stevig. Doordat de onderkant open is, moet er hier regelmatig schoongemaakt worden. Door het hangen is de enige steun van de waskom de connectie met de muur. Een badkamermeubel dat op de grond staat kan meer gewicht aan en de onderkant hoeft niet schoongemaakt te worden. De waskom kan bevestigd worden aan een plank of aan een badkamerkastje. 

De badkamer inrichten

Een badkamermeubel met waskom is niet compleet zonder een aantal andere meubelen die de waskom kunnen complementeren. Zo is er bijvoorbeeld een badkamerspiegel nodig om jezelf te kunnen zien. Er zijn twee soorten spiegels die je boven een waskom kunt ophangen. Als je extra spullen wilt opbergen in de badkamer kun je gebruik maken van een spiegelkast. Voor een minimalistisch ontwerp kun je beter gaan voor een normale badkamerspiegel. Het is vaak ook belangrijk dat de ruimte goed verlicht is. Zorg ervoor dat er genoeg verlichting in de ruimte is zodat je alles goed kunt zien. Bij de waskom is het vaak belangrijk dat alles goed te zien is. Naast de centrale lamp in de badkamer kun je een extra lamp bij de waskom monteren. Sommige badkamerspiegels komen zelfs met een ingebouwde verlichting. Richt de badkamer zo in dat vooral jij er comfortabel de dagelijkse taken in kan verrichten. 

Waskom of wastafel?

Een keuze die je moet maken in de badkamer is of je gebruik wilt maken van een badkamermeubel met waskom of wastafel. De meeste woningen maken gebruik van een wastafel doordat het meer praktische badkamermeubels zijn en je zo beter omgaat met de ruimte. Als je echter een unieke

look in de badkamer wilt hebben is een waskom een betere optie.