De 3 beste cilindersloten op een rij

goede cilindersloten

Wil je een nieuw slot voor jouw deur, omdat het oude slot niet meer werkt of je een nieuwe deur plaatst? Dan is het handig om te kiezen voor een zwaar beveiligd cilinderslot, waardoor je inbrekers buiten de deur houd. Wij zetten daarom de 3 beste cilindersloten voor jou op een rijtje.

Cilindersloten met SKG

De drie beste cilinders die wij op een rijtje hebben gezet zijn voorzien van een SKG*** keurmerk. Dat wil zeggen dat ze minimaal 5 minuten beveiligd zijn tegen alle voorkomende inbraakmethodes. Denk hierbij aan boren, lockpicken, de slagmethode, impressie techniek en zelfs kerntrekken. Het is belangrijk dat ook jouw woning beveiligd is tegen kerntrekken, omdat deze methode door inbrekers eenvoudig uit te voeren is in slechts 1 minuut en veel woningen er momenteel niet tegen beveiligd zijn. Daardoor komt het veel voor. Een SKG** cilinderslot kan ook tegen kerntrekken beveiligd zijn, maar dit zal wel minimaal 3 minuten zijn. Ook zijn niet alle SKG** cilindersloten hiertegen beveiligd, alleen de cilinders van het merk M&C. Let hier daarom ook op bij het aanschaffen van een cilinder.

1. M&C Matrix

Op de eerste plek staat de M&C Matrix met SKG 3 sterren. Dit slot is voorzien van een keersleutel, waardoor de sleutel dus op twee manieren in het slot past. Ideaal voor als je ‘s avonds in het donker je deur wilt openen. Daarnaast is de cilinder tweezijdig te bedienen, dus je kan aan twee kanten tegelijk een sleutel plaatsen. Dit cilinderslot is verder ook echt een sterk slot en gaat lang mee, vanwege de hardstalen brug. Deze zorgt er immers voor dat het onmogelijk is om de cilinder te breken. Inbrekers kunnen op die manier niet zomaar binnenkomen. Ook kunnen de sleutels en cilinders niet zomaar bijgemaakt worden, alleen op vertoon van het bijgeleverde certificaat. Hierdoor kan je met een gerust hart jouw sleutels uitlenen aan de buren, schoonmaakster, tuinman of iemand anders. Zo kan je heerlijk genieten van jouw vakantie, dagje weg of rustig slapen en werken. Bovendien heb je 5 jaar garantie, waardoor je zeker weet dat het een kwalitatief slot is.

2. M&C Condor


Op de tweede plaats staat de M&C Condor SKG***. Deze is ook nagenoeg onbreekbaar, omdat hij uit een hardstalen brug bestaat. Verder beschikt het over een paniekfunctie, waardoor bij gevaar of nood de deur direct geopend kan worden. Ditzelfde geldt ook voor de M&C Matrix. Het heeft in principe ook dezelfde functies. Zo kan je zelf de juiste maat kiezen en het model, dus een knopcilinder, halve of dubbele cilinder. Het enige verschil is dat dit slot over een snijsleutel beschikt. Het nadeel hiervan is dat je de sleutel maar op één manier in het slot kan steken en hij niet tweezijdig te bedienen is. Als je in het donker thuiskomt of ‘s avonds de deuren vergrendeld, zal je dus even op moeten letten hoe je de sleutel in het slot plaatst. Ook kan deze jouw kleding beschadigen, vanwege de snijdende kartels. Houd hier daarom rekening mee. Wel is het voordeel dat dit cilinderslot goedkoper dan de M&C Matrix is, zeker als je er meer van besteld. 

3. Iseo F6 Extra S

De laatste is de Iseo F6 Extra S. Ook deze is tegen dezelfde inbraakmethodes beveiligd, maar heeft ook duidelijke verschillen. Zo is het cilinderslot niet voorzien van een certificaat en kunnen sleutels daardoor door iedereen nagemaakt worden. Als je je daar geen zorgen over maakt of jouw sleutels bijna nooit uitleent aan onbekenden, is dat geen probleem. Daarnaast heeft het een kartelsleutel, deze beschadigd jouw kleding niet, maar past wel maar op één manier in het slot. Wel kan je jouw deur vanaf de binnenkant van de deur eenvoudig vergrendelen door voor een knopcilinder te kiezen. Verder heeft het maar een garantie van 1 jaar, maar als je het cilinderslot jaarlijks onderhoudt, is er niks aan de hand. Het is alleen een kwestie van één keer per jaar insprayen met slotspray. Ook dit zijn kwalitatief sterke cilinders. Het cilinderslot kan zelfs speciaal voor jou op maat gemaakt worden. Bovendien is dit cilinderslot de goedkoopste cilinder in vergelijking met de hiervoor genoemde cilindersloten.

Waar te koop?

Wil je één van deze beste cilindersloten kiezen? Dan is het handig om te weten waar je ze aan kan schaffen. Dit kan eenvoudig bij Toplock. Zij bieden kwalitatieve, goede cilindersloten met een SKG 2 of 3 keurmerk en geven hierbij passend en persoonlijk advies, indien jij dat nodig hebt. Zo weet je zeker dat je de juiste maat en model cilinder aanschaft. Bovendien bieden ze een snelle levering. Wil je meerdere deuren in jouw woning met één en dezelfde sleutel bedienen? Dat kan ook, als je kiest voor meerdere cilindersloten van één merk en hetzelfde type. Hierdoor loop je niet meer met een zware sleutelbos en uren te zoeken naar de juiste sleutel.