De mooiste soorten architectuur

balkonhek

Ben jij een liefhebber van verschillende soorten architectuur, gevormd door culturele verschillen? Hou jij ervan om rond te reizen door verschillende landen, met verschillende soorten mensen, talen en culturen? Dan is dit artikel misschien wel het artikel dat jij hard nodig hebt. Wij zullen hierin namelijk enkele leuke reisbestemmingen bespreken waarin jij kennis kunt maken met nieuwe soorten architectuur, gebouwen en kunststijlen.

Een voorbeeld van een echte culturele architectuurstijl is het welbekende Frans balkon. Dit soort type kunststijlen verwerkt en gebouwen kan vaak erg mooi zijn. Het contrast met een modern balustrade balkon is meestal dan ook erg groot. Wij hebben enkele must-see bestemmingen binnen en buiten Europa klaar staan.

Binnen Europa

Binnen Europa hebben we natuurlijk de Franse balkons genoemd. Ook is er een erg bekende optie dichter bij huis. Amsterdam staat namelijk bekend om zijn grachtenpanden langs het water, mocht jij nog niet vaak in de Nederlandse hoofdstad zijn geweest? Dan is dit een erg goede en betaalbare optie binnen Europa.

Een andere betaalbare optie is Londen. De Britse bouwstijl dateert al enkele eeuwen terug en ziet er typisch Brits uit. Dit soort gebouwen zul je dan ook niet tegenkomen op het vasteland van Europa. Als laatste bestemming hebben wij Milaan, waar renaissance geïnspireerde architectuur overal te vinden is.

Buiten Europa

Buiten Europa heb je ook vele opties aan bestemmingen. Denk maar eens aan Tokio en Kyoto, met gebouwen in de oude Japanse stijl omringd door jasmijnbloemen. Of aan China, en het contrast tussen de moderne steden en de typische oude Chinese dorpjes.

Naast Azië zijn er in het Midden-Oosten ook vele mooie bestemmingen te vinden waar je zeker naartoe moet gaan als deze jou interesseren. Zo zijn er veilige provincies in Irak, Syrië en Jordanië met bouwstijlen van honderden, en soms zelfs duizenden jaren oud. Deze gebouwen uit de oudheid zijn een echte toeristentrekker.