Easee, de nieuwe stijl van auto laden

In een wereld waarin steeds meer elektrische auto’s rondrijden, wordt laden een echt issue. De publieke laadpalen en laadstations langs de weg staan er al even. Ook bij steeds meer mensen vind je op eigen terrein een privé laadpaal of een wallbox. De techniek gaat almaar verder en de laadstations worden dus steeds slimmer. Sinds ze aan het internet gekoppeld kunnen, krijg je tal van extra mogelijkheden. Zoals op afstand met je smartphone kijken hoe ver het laden in je garage is. Dit artikel presenteert een product met de nieuwste technologie aan boord. Je ziet aan het model ook dat de laadstations steeds kleiner gemaakt kunnen worden. Maar wel je hybride of elektrische auto in no-time kunnen opladen. De Easee is zo’n laadtopper. En echt klein met een omvang van slechts 26 x 19 cm. 

Laadrobot

Easee gaat verder dan een slimme laadpaal. Vandaar ook wel de bijnaam ‘laadrobot’. De lader is zeer efficiënt. Je kunt er de laadtijd op instellen om zo bijvoorbeeld je auto ’s nachts te gaan laden. Heb je dag- en nachttarief? Dan laad je dus met voordeel. Een app meldt welk verbruik de lader heeft. Op afstand kun je de laadkabel vergrendelen zodat die niet gestolen kan worden. De laadrobot zit vol met dit soort functionaliteiten. 

Slim bezig met Easee

Het apparaat wordt nog vaak op een hoop gegooid met gewone laadpalen. Maar in feite is het een fraai ogend kastje aan je muur dat inderdaad de accu van je elektrische voertuigen snel laadt. Door de slimme functies kun je precies gaan laden wanneer dat voor jou het meest voordelig is. Dat kan zijn als de goedkope dal stroom beschikbaar is. Maar ook als je zonnepanelen een goede beschikbaarheid hebben. De Easee merkt dat dan en slaat automatisch over op het binnenhalen van zonnestroom. 

Load balancing

Een van de grote pré’s van dit laadstation is de load balancing. Een moeilijk woord voor het koppelen van diverse laders (tot wel honderd!) op eenzelfde groep. De laders communiceren via load balancing met elkaar. Zo wordt de beschikbare stroomcapaciteit netjes verdeeld over alle laders waar een auto op aangesloten is. Zijn sommige auto’s bijna ‘vol’ en anderen nog vrij ‘leeg’, dan krijgen de laatsten via het load balancing systeem even voorrang met laden. 

Dynamic load balancing van de Easee

De laadrobot heeft nog een trucje in huis: de Dynamic load balancing. Je huis verbruikt wisselend stroom, maar soms heel veel tegelijk. Vaatwasser, wasmachine en droger tegelijk aan? Dat vreet stroom. Bij een te hoge vraag aan stroom kan er kortsluiting in huis ontstaan. En zeker als er ook nog eens een flink stroom etende laadpaal actief is. Juist daarom heeft Easee de Equalizer gemaakt. Dit is een slim apparaatje dat vanuit je meterkast ervoor zorgt dat het energieverbruik binnen je huis wordt uitgebalanceerd met de lader van je auto. Dus staan de vaatwasser en de wasmachine tegelijk te draaien? Dan herkent de Equalizer dat en vermindert die de stroomtoevoer naar de auto. De juiste bescherming tegen kortsluiting.

Meer weten? Ga dan gauw naar www.laadpaal-outlet.nl voor meer informatie.