EPDM: Een duurzaam en betrouwbaar materiaal voor platte daken

Wanneer je op zoek bent naar een materiaal voor jouw platte dak, dan is epdm een zeer geschikte optie. Dit synthetische rubber heeft de afgelopen jaren steeds meer terrein gewonnen in de dakbedekkingsindustrie. In deze blog leggen we uit waarom epdm zo’n duurzame en betrouwbare keuze is voor platte daken.

Wat is epdm?

epdm is een synthetisch rubber dat van nature uitstekende eigenschappen heeft. Het materiaal is UV- en ozonbestendig, waardoor het niet snel zal verouderen. Bovendien is het bestand tegen extreme temperaturen, van -40°C tot wel +120°C. epdm heeft een zeer lange levensduur van gemiddeld 50 jaar en is daarom een populaire keuze voor platte daken.

Voordelen van epdm voor platte daken

 1. Duurzaamheid

  epdm gaat zeer lang mee en is bestand tegen diverse weersomstandigheden. Het materiaal kan tegen een stootje en zal niet snel scheuren of barsten.

 2. Eenvoudige installatie

  epdm is relatief eenvoudig te installeren. Het materiaal kan op maat worden gesneden en is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Bovendien kan het in één stuk worden gelegd, waardoor er geen naden of kieren ontstaan.

 3. Onderhoudsvriendelijk

  epdm heeft weinig onderhoud nodig. Het materiaal is waterdicht en kan goed tegen vuil en stof. Het is voldoende om het dak af en toe schoon te maken om de levensduur te verlengen.

 4. Milieuvriendelijk

  epdm is een milieuvriendelijk materiaal. Het is 100% recyclebaar en heeft een lage impact op het milieu tijdens de productie.

 5. Kostenbesparend

  Hoewel epdm in eerste instantie duurder lijkt dan andere materialen, is het op de lange termijn juist kostenbesparend. Door de lange levensduur en het lage onderhoud zijn er minder kosten voor reparatie en vervanging.

epdm bij interexpress.nl

interexpress.nl is een ervaren leverancier van epdm voor platte daken. Het bedrijf levert epdm op rol of maatwerk en biedt ook verschillende accessoires en gereedschappen aan voor de installatie. Bij interexpress.nl kun je rekenen op hoogwaardige kwaliteit en een uitstekende service.

epdm, de ideale keuze voor platte daken

epdm is een duurzaam en betrouwbaar materiaal voor platte daken. Het is bestand tegen diverse weersomstandigheden en heeft een zeer lange levensduur. Bovendien is het milieuvriendelijk en kostenbesparend op de lange termijn. Wil je meer weten over epdm voor platte daken? Neem dan contact op met interexpress.nl en laat je adviseren over de mogelijkheden.