Gipsschroeven voordelig online bestellen?

Gaat u binnenkort een plafond uitrachelen om gipsplaten er tegenaan te maken? Of bent u bezig om een verlaagd plafond te maken om er bijvoorbeeld spotjes achter te kunnen monteren? In dat geval heeft u speciale gipsschroeven nodig. Dit zijn schroeven waarbij de schroefdraad volledig over de schroef loopt voor extra grip. In dit artikel vertellen we wanneer u welke schroeven gebruikt en waar u deze gipsschroeven voordelig online kunt bestellen.

Wanneer gipsschroeven gebruiken?

Gipsschroeven worden dus het meest gebruikt bij toepassingen met gips in de hoofdrol. Hierboven gaven we al twee voorbeelden waar u gipsschroeven voor kunt gebruiken. De schroeven zijn dus geschikt voor het vastzetten van gipsplaten op houten skeletten of op metal stud wanden. Met name plafonds en gipswanden zijn materialen waar u deze schroeven voor kunt gebruiken.

Welke gipsschroeven wanneer gebruiken?

Gipsschroeven zijn er in drie soorten draad: fijn, grof en een hi/lo schroefdraad. Voor het monteren van platen op hou adviseren we de grove draad. Voor metal stud kunt u het best een gipsschroef met fijne schroefdraad gebruiken. De hi/lo schroeven zijn dan weer specifiek gemaakt voor de fermacell platen. Het is dus belangrijk om altijd de juiste schroefdraad te kiezen die past bij de ondergrond. De kop van de gipsschroeven zijn zo gevormd dat ze het materiaal naar achteren drukken, waardoor de plaat mooi strak blijft. Ook zijn de schroeven gefosfateerd. Dit feit voorkomt dat roest kan ontstaan en dus zorgt u hiermee voor een duurzaam en professioneel resultaat.

In het kort:

  • Fijne draad: geschikt voor het bevestigen van gipsplaten op metalen constructies / metal stud.
  • Grove draad: geschikt voor het bevestigen van gipsplaten op hout. De gipsplaatschroeven grove draad met boorpunt kunt u uitstekend gebruiken voor het bevestigen van gipsplaten op houten constructies. De boorpunt zorgt ervoor dat de schroef zich makkelijk laat schroeven.
  • HiLo draad: geschikt voor bevestigen van gipsplaten op hout, houtvezelplaten en kunststof constructies.

Gebruik van gipsschroeven

Het gips dat voor wanden wordt gebruikt is vaak dikker dan voor plafonds. Gaat u een een dubbele of driedubbele wand plaatsen? Begin dan met de kleinste maat schroef. Voor elke plaat die u daarop monteert, gebruik u een schroef van een maat groter. Bij het indraaien van de schroef is het verstandig om altijd een bitje (en natuurlijk het juiste bitje) in uw machine te gebruiken voor een goede grip en daardoor het beste resultaat. Voorkom ook altijd dat u door het karton van de plaat heen gaat. Houd bij het klussen ook altijd rekening met de juiste lengte van de gipsschroeven. Het aantal en de dikte van de platen zijn hiervoor de bepalende factoren.

Kan ik ook spijkers gebruiken in plaats van gipsschroeven?

Spijkers zijn bij gipswanden en/of -plafonds echt niet aan te raden. Het lijkt inderdaad een goedkope optie, maar goedkoop is vaak ook duurkoop. Op den duur gaan spijkers roesten en kunt u de hele klus weer opnieuw doen. Dus eigenlijk zijn spijkers een veel duurdere en tijdrovende optie dan de duurzame oplossing van gipsschroeven.

Waar gipsschroeven voordelig online bestellen?

Voor al u schroeven – of dit nou gipsschroeven zijn of bijvoorbeeld Torx schroeven – kunt u bij uw geliefde online bouwmarkt voordelig online bestellen. Zij staan u ook graag te woord bij al uw vragen rondom uw bouwproject. Ook voor advies welke gipsschroef wanneer het beste is kunnen zij u nog verder helpen.