Hoe het nieuwe werken de werkplek verstoort

Interieur 4

Vanwege het nieuwe werken verandert de werkplek en de manier waarop bedrijven zaken doen. Het is een disruptieve verandering die zich in een sneller tempo voltrekt dan ooit tevoren. De nieuwe manier van werken verstoort de werkplek door traditionele workflows te vervangen door een meer vloeiende, collaboratieve en dynamische benadering van werken. Het verstoort ook het personeelsbestand in termen van hoe mensen worden tewerkgesteld, welke vaardigheden ze moeten hebben en hoe ze moeten worden beheerd. Het nieuwe werken kenmerkt zich door drie belangrijke trends:

– De opkomst van freelancen als alternatief voor een fulltime dienstverband;

– De opkomst van werken op afstand;

– De opkomst van flexibele roosters en tijdelijke contracten.

Wat is het Nieuwe Werken dan species?

Het nieuwe werken is geen nieuw concept. Het bestaat al tientallen jaren. In de afgelopen jaren heeft het echter veel aandacht en steun gekregen van veel mensen op de arbeidsmarkt. Het Nieuwe Werken gaat over het vinden van een balans tussen je werk en je leven. Het Nieuwe Werken is een term die is bedacht door Harvard Business Review. Het verwijst naar het idee dat werk iets moet zijn dat je voor jezelf doet en niet alleen voor je bedrijf of baas. Als u bijvoorbeeld een ondernemer bent, moet u tijd aan uw bedrijf kunnen besteden zonder u zorgen te maken of u wel of niet betaald krijgt. Het Nieuwe Werken heeft zoveel aantrekkingskracht gekregen omdat het mensen helpt balans in hun leven te vinden en tegelijkertijd meer uit hun baan en loopbaan te halen.

De voordelen van een flexibele en externe werkplek

Naarmate de wereld meer en meer verbonden raakt, wordt het idee van een flexibele en externe werkplek steeds populairder. Met dit type werkplek kunnen werknemers overal werken waar ze maar willen, terwijl de productiviteit behouden blijft. In een steeds digitaler wordende wereld is het voor bedrijven belangrijk om flexibele en externe medewerkers te hebben die overal kunnen werken. De voordelen van dit type personeel zijn onder meer een grotere medewerkerstevredenheid, een hogere productiviteit, een lager verloop en lagere kosten. Een flexibele en externe werkplek heeft verschillende voordelen. Enkele van deze voordelen zijn onder meer een grotere medewerkerstevredenheid, een hogere productiviteit, een lager verloop en lagere kosten.