Hoe kies ik het juiste hoofdkussen bij nekklachten?

stof kopen online

Het is regelmatig in het nieuws: slapeloosheid onder Nederlanders groeit, met alle gevolgen van dien. Slecht slapen is niet goed voor je. We hebben allemaal voldoende slaap nodig om goed te kunnen presteren en gezond te blijven. Niks is zo vervelend als slecht slapen en wakker worden met nekklachten. Vaak is een hoofdkussen de boosdoener. Je kussen is immers even belangrijk voor een uitgerust lichaam en een ontspannen geest als je matras. Slecht slapen eist fysiek en mentaal zijn tol. Reden te meer dus om een goed kussen te kiezen. Wat is nou de juiste keuze bij nekklachten? 

Hoofdkussen te hoog of te laag

Nekklachten kun je krijgen doordat je kussen te hoog of te laag is. In beide gevallen geeft dat druk op je nekwervels en lig je niet ontspannen. Met nekklachten als gevolg. Je kussen heeft de goede hoogte als je nekwervels in hun natuurlijke positie ondersteund worden. De natuurlijke positie zorgt voor een regelmatige drukverdeling op je tussenwervelschijven ter hoogte van je nekwervels. De juiste hoogte van je kussen hangt af van je lichaamsbouw, je slaaphouding en je matras en bedbodem. Zo heb je als je op zij ligt op een zachte matras een lager kussen nodig dan iemand die op een harde matras ligt en stevige schouders heeft.

Let op je wervels

Voor de juiste ontspanning is het heel belangrijk dat je wervels op één lijn liggen. Een te hard kussen kan maken dat je nek te veel omhoog komt te liggen, een te zacht hoofdkussen dat je nek te veel omlaag ligt. Een te hard kussen geeft veel druk op je huid en je spieren, wat tot een slechte doorbloeding leidt. Een te zachte variant  is te laag, geeft weinig steun en geeft een onnatuurlijk houding van je wervelkolom met ook weer klachten als gevolg. Het veroorzaakt nekklachten en maakt dat je onrustig slaapt. Het handigst is een kussen met verschillende hoogtes en hardheden. Dan vind je altijd de juiste houding.

Nekklachten verminderend hoofdkussen

Wil je een kussen dat nekklachten verminderd let dan op de volgende eigenschappen. Het sluit aan bij je nek een vult de holte tussen je nek en je schouder. Het heeft een hoofdsteun en een neksteun en zorgt ervoor dat je wervelkolom ontspannen horizontaal ligt. Het kussen is elastisch en past zich aan jouw lichaam aan. Het ventileert goed en is aangepast aan je lichaamshouding. Zorg ook voor een kussen dat antibacterieel en schimmelwerend is. Anders krijg je andere klachten die ook je nachtrust niet bevorderen. 

Proefslapen bij een nieuw kussen

Het is vaak lastig kiezen online of in een winkel. Er is zoveel keus en elke hoofdkussen is anders. Wat voor de één de ideale oplossing is, is dat voor een ander niet. In veel winkels kun je proefslapen en mag je een kussen thuis uitproberen. Laat je goed adviseren door een expert. Je mag gerust verschillende soorten proberen. Zo weet je zeker dat je klachten verminderen, jij weer slaapt als een roosje en pijnloos opstaat. 
Heerlijk liggende slaapkussens koop je bij Hoofdkussen.com!