Je huis klaarmaken voor de winter? Dingen om niet te vergeten!

architect renovatie prijs

In de winter gaat het er allemaal wat anders aan toe in een woning dan bijvoorbeeld in de zomer. Dit heeft voornamelijk te maken met de temperatuur. In de winter is het natuurlijk veel kouder dan in de zomer waardoor je onder andere het raam niet even openzet. Er zijn dingen die je niet mag vergeten als je aan de slag gaat met je woning winterklaar te maken. 

Woning goed isoleren

Winter betekent kou. Dit betekent dat je wellicht meer energie gaat gebruiken om de woning lekker warm te houden. Als je woning heel erg slecht geïsoleerd is, betekent dit dat je een hogere energierekening kan verwachten. Om die reden wordt het dan ook aangeraden om voor de winter de woning goed te isoleren. 

Maar hoe kan je de woning extra isoleren voor de winter? Begin vooral bij de inventarisatie van de woning. Loop dus gewoon de hele woning door en kijk waar je koude lucht vandaan voelt komen. Zie je dat er een kier is bij een raam of een deur? Dan kan je dit makkelijk oplossen door een tochtstrip te plakken op de plekken waar een kier zit. Dit scheelt al behoorlijk in de kosten. Wellicht kan een isolatiebedrijf je nog met andere zaken helpen. Kijk bij de prijzen van Zoofy wat mogelijk is.

Cv-ketel controleren

Het is heel belangrijk dat de cv-ketel goed werkt in de winter. De cv-ketel is namelijk het hart van de woning. Een cv-ketel zorgt ervoor dat jij een warme woning hebt en dat jij heerlijk warm kan douchen. Het wordt dan ook sterk aangeraden om elk jaar even de cv-ketel te controleren of te laten controleren. Het zou heel vervelend zijn als de cv-ketel zomaar kapot gaat midden in de winter en je dus in een koude woning zit. 

Wat kost cv ketel onderhoud? Dat is natuurlijk afhankelijk van de prijs die de monteur vraagt. Over het algemeen zou het niet gaan om hele hoge kosten. Je kan beter wat tientjes neerleggen voor een monteur zodat jij zeker weet dat je geniet van een warme woning in de winter. 

Goed laten ventileren

Wellicht zou je niet denken dat een goede ventilatie belangrijk is voor in de winter, omdat het dan misschien kouder wordt. Toch is het echt belangrijk om de woning goed te ventileren tijdens de wintermaanden. Dit heeft te maken met het feit dat de meeste ramen en deuren gesloten zijn tijdens de winter. 

Als de ramen en deuren gesloten zijn, betekent dit dat de lucht gaat vervuilen in de woning. Dit is natuurlijk niet zo fris. Zet dus regelmatig de ramen en deuren even open om te genieten van een frisse woning.