Lievers-trilnaald onderhouden

bouw lievers trilnaald

De Lievers-trilnaald machine zorgt voor optimale verdichting. De machine is licht in gewicht en handzaam en daardoor zeer populair. Maar onderhoud is ontzettend belangrijk bij bouwmateriaal

Onderhoud voor een Lievers-trilnaald verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van het item. In dit artikel bespreken wij hoe je de P14E handstoktrilnaald onderhoud. Een eenvoudig klusje die jij ook kunt na het lezen van deze blog.

Reinigen van de trilnaald

De P14E handstok trilnaald kun je opdelen in twee. Namelijk de ventilatiekap en de trilslang. Beide kun je los reigingen. Zorg er wel voor dat je dit product niet aan de stroom hebt. 

Ventilatiekap reigingen 

Een ventilatiekap zorgt ervoor dat de motor kan koelen. Zit er viezigheid in deze kap? Dan kan de motor niet goed koelen en krijg je uiteindelijk last van storingen. Daarom is het nodig deze kappen dagelijks te reinigen. 

Maak de kappen schoon door ze los te maken van het motorhuis. Borstel met wat water de binnen en buitenkant goed en zo maak je het eenvoudig schoon. Let wel op dat je geen water in het motorhuis laat stromen. Reinig de omgeving van de ventilatiekap met een vochtige doek. 

Tot slot kun je het stoffilter vervangen van de ventilatiekappen. Dit filter vind je aan de linkerkant van het motorhuis. Heb je alles vervangen en gepoetst? Plaats dit weer terug op het motorhuis. 

Trilslang reinigen 

Zodra de ventilatiekappen gereinigd zijn, kun je de trilslang reinigen. Door gebruik wordt de trilslang vies en dit is onvermijdelijk. Maar ophopend vuil leidt ook tot storingen. Daarom moet je de trilslang ook dagelijks reinigen. 

Maak met water een schoonmaakmiddel de trilslang schoon. Gebruik wel milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Daarnaast is het belangrijk dat je de klepel en trilmantel niet insmeert met olie. Spuit ook geen olie in de trilslang of trilfles.

Dit is natuurlijk super gemakkelijk allemaal. Zorg er alleen wel voor dat je dit altijd blijft doen. Zo behoudt je langdurig plezier.