Rechthoekig vloerkleed kopen

rechthoekig vloerkleed kopen

Lees over een vloerkleed kopen, bij voorkeur een rechthoekig model. De reden waarom rechthoekig beter is, het sluit mooier aan bij een hoekbank dan een rond vloerkleed. Als je harde vloerbedekking hebt zoals laminaat, dan is in de salon een vloerkleed altijd een verbetering.

Enorme prijsverschillen

Als je op internet rechthoekig vloerkleed kopen intypt, en daarna op zoeken klikt, dan zie je een enorm aanbod van vloerkleden. Wat je op zal vallen zijn de prijsverschillen. Een prachtig vintage kleed voor een prijs vanaf drie tientjes, maar dat heeft de de maten 70 X 140 cm. 160 X 220 cm is meer iets voor een woonkamer, en dan kost het kleed het drievoudige. Maar kijk je echt voor handgeknoopt Kelim, dan kost een kleed van 249 X 178 cm tegen de vierhonderd euro en handgeweven modern van 245 X 184 cm meer dan die vierhonderd. De eerste is meer voor in de gang, dus het gaat om de tweede van negentig versus de derde of vierde van vierhonderd euro. Als het om het verbeteren van het wooncomfort gaat, een prettig gevoel onder de voet als je in de bank zit en demping van geluiden, dan maakt het niet uit welke je kiest.

rechthoekig vloerkleed kopen

Het maakt de woning compleet

Het is altijd de vraag, zal ik wel een rechthoekig vloerkleed kopen? Als er niets ligt dan is dat zo handig met stofzuigen en dweilen. Het advies is om het altijd te proberen, en omdat er goedkope exemplaren zijn zal dat wel lukken. Een rechthoekig vloerkleed maakt de inrichting compleet, en tijdens het schoonmaken zul je er geen hinder van hebben. De salon is dan gelijk optisch gescheiden van de rest van de woonkamer, wat het dan tot een knus zitje maakt. Maar bovenal, het is de verbetering van de akoestiek. Omdat we massaal hardere materialen zijn gaan gebruiken hebben veel woningen een hinderlijke galm gekregen, en als er iets zachts op de vloer ligt dan dempt het. Als het werkt, dan kun je altijd nog investeren in handgeknoopt Perzisch of Berber of Kelim tapijt.