Regel zelf die dure hypotheek

Execution only hypotheek

Wanneer je kijkt naar de kosten van een hypotheek, schrik je vaak wat je moet betalen aan een hypotheekadviseur. Veel mensen denken dat het verplicht is, om dit uit te besteden. Het is ook heel goed mogelijk de hypotheek zelf te verzorgen, dit noemen we dan een execution only hypotheek. Andere kant is wel dat je aan moet tonen dat je voldoende kennis hebt om zelf een hypotheek te kunnen regelen, met andere woorden je moet financieel inzicht hebben.

Toets afleggen

Wil je gebruik maken van een execution only hypotheek dan moet je door middel van een test, bewijzen dat je genoeg kennis en inzicht in huis hebt om dit te kunnen doen. Je moet namelijk wel goed bewust zijn van de keuzes die je maakt met de hypotheek, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer je niet slaagt voor de kennistoets is het niet mogelijk om zelf een hypotheek aan te vragen, maar moet je dit toch door een adviseur laten doen.

Execution only hypotheek

Wees bewust van de keuzes die je maakt

Een execution only hypotheek is voor mensen die bewust zijn van allerlei situaties, wat gebeurd er als je geen werk meer hebt en je bent een deel van je inkomen kwijt? Kun je dan nog de hypotheek betalen die je hebt afgesloten? Dit zijn vragen waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een hypotheek, de toets is er niet voor niets om te kijken of je de kennis bezit die je nodig hebt.