Ruim je huis op met deze tips

Je huis opruimen is niet altijd even leuk, maar vaak toch nodig. Ook kan het flink wat tijd kosten. Het opruimen kun je meestal het beste alleen doen, maar wie zegt dat je hier geen hulp bij kunt krijgen? In dit artikel vind je wat handige opruimtips, zodat opruimen opeens al een stuk makkelijker wordt.

Gooi spullen weg

Ga je opruimen, dan is dat een mooie kans om gelijk wat spullen weg te gooien. Gebruik je iets niet meer? Dan kan het verleidelijk zijn om te bewaren voor in het geval je het toch ooit eens nodig gaat hebben. Vaak gaat dit echter nooit het geval zijn, dus je kunt het beste zoveel mogelijk spullen weggooien. Zo is je huis direct al een stuk leger.

Plan het

Het kan handig zijn om voordat je begint met opruimen, een planning te maken. Bepaal bijvoorbeeld per dag wat je gaat doen. Maandag neem je de woonkamer onder handen, dinsdag de werkkamer, etc. Georganiseerd te werk gaan is natuurlijk altijd goed. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Het hoeft bovendien niet allemaal in één keer, iedere stap is er één.

Sorteer je spullen

Tijdens het opruimen is het verstandig om verschillende stapels te maken. Eén stapel met spullen die je nog wilt houden, een tweede stapel met spullen die weg mogen en een derde stapel met dingen waar andere mensen misschien nog wel iets aan zouden kunnen hebben.

Berg alles goed op

Om de boel overzichtelijk te houden is het goed om zoveel mogelijk spullen in dichte bakken en lades te doen. Zo heb je geen last meer van rondslingerende troepjes en weet je bovendien beter waar alles ligt.
Tip: ga je opruimen omdat je van plan bent te gaan verhuizen? Dan kan een verhuisservice erg handig zijn. Neem ook eens een kijkje op http://www.vanderveldeverhuizingen.nl.