Tips bij het kiezen van een nieuw bed

Beddenwinkel Hengelo

Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders slecht slaapt? Dit komt in de meeste gevallen omdat ze  een bed of matras hebben dat niet goed bij hun past. Daarom is het belangrijk om genoeg aandacht te geven aan het kiezen van een nieuw bed en het nieuwe beddengoed dat daarbij hoort. Wanneer je dit niet doet, kun je hier jaren last van hebben. Je wil namelijk niet elke paar jaar een nieuw bed hoeven kopen. Een beddenzaak of beddenwinkel kan je hierbij helpen. In het oosten van het land heeft Beddenwinkel Hengelo & Beddenwinkel Twente bijvoorbeeld verschillende beddenexperts die helpen bij het vinden van een nieuw bed. Overal in het land zijn dit soort slaapboulevards te vinden waar je terecht kunt voor advies.

Kijk naar je eigen slaapgedrag

Een bed moet eigenlijk speciaal aangepast worden op de persoon die erin ligt. Het is niet gemakkelijk als het lijkt om een bed uit te zoeken. Een zacht bed dat lekker ligt is niet voor iedereen genoeg. Heb je bijvoorbeeld nek- of rugklachten? Dan dien je daar rekening mee te houden. Ook het slaapritme is van belangrijk. Een ander heel belangrijk aspect is of je op je buik, rug of zij slaapt. Deze verschillen hebben verschillende bedden die hierop aansluiten. Ten slotte kun je bij jezelf nagaan of je het ‘s nachts vaak warm of koud hebt. Hier zullen vervolgens de dikten van het beddengoed en stoffen op worden aangepast.

Vergeet je partner niet

Lig je met z’n tweeën in bed? Dan is het natuurlijk ook niet onbelangrijk om naar het slaapgedrag van je partner te kijken. Hiervoor geldt hetzelfde. Heeft hij of zij nek- of rugklachten. Of zijn er bepaalde ritmes en slaaphoudingen waar rekening waarmee rekeningen gehouden moet worden? Wanneer jij het altijd koud hebt, en je partner het altijd warm heeft, dan lijkt dat een probleem, maar dat hoeft het niet te zijn. Een bed kan namelijk aan beide kanten anders ingedeeld worden. Allebei een ander matras of allebei een andere deken is gewoon een optie en helemaal niet raar. Neem je partner dus vooral mee naar de beddenwinkel en kies samen het bed uit.