Verschillende soorten haagplanten om uit te kiezen

haagplanten

Een schutting is een manier om een afscheiding tussen jouw tuin en de buren te maken. Dat geldt ook voor de grens met de straat. Maar veel mensen vinden een schutting helemaal niet zo mooi staan. Ze willen liever iets sfeervollers om op uit te kijken, zoals haagplanten. Een haag is een wand van groen, bestaande uit meerdere bomen of planten op een rij. Zo vorm je een haag. Er zijn veel soorten haagplanten geschikt voor het Nederlandse klimaat. 

haagplanten

Thuja

De bladeren van de thuja doen een beetje denken aan een kerstboom. Het is een populaire haagplant in Nederland omdat hij goed tegen de winterse buien kan en mooi groen blijft het hele jaar door. De thuja kan in veel soorten bodems overleven.

Taxus

Van de taxus zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar. Elke taxus heeft bepaalde eigenschappen maar ze overlappen als het gaat om winterhard zijn. Een taxus baccata is dicht. Dat wil zeggen, de bladeren groeien dicht op elkaar waardoor je veel privacy hebt. Wanneer je dus vooral een windscherm of privacy wil creëren dan is dit de plant voor jou. Maar ook voor iedereen zonder groene vingers is de perfecte plant.

haagplanten

Laurier

Wil je echt unieke bladeren aan je haagplant? Kies dan voor de laurier. Deze herken je uit duizenden door de prachtige, glimmende groene bladeren die bovendien het hele jaar door blijven zitten. De laurier is voor iedereen die het niet erg vindt om op te vallen. Deze haagplant steelt de show.