Wat is keramisch parket?

keramisch parket

Veel mensen weten wel wat een parketvloer is. Dit is namelijk een vloer gemaakt van hout wat dan lijkt op een laminaat vloer. Parket is echter gemaakt van verschillende lagen hout ten opzichte van laminaat. Echter heb je ook nog een ander soort parket waar niet veel mensen meteen aan zullen denken. Dit is namelijk keramisch parket. Dit zijn dan tegels die lijken op planken. Misschien vraag je jezelf nu wel af, hoe kunnen tegels op planken lijken. Het een is namelijk gemaakt van steen waar het ander wordt gemaakt van hout. Dit komt omdat het steen dan zo wordt gesneden zodat het het formaat krijgt van een houten plank. Daarna wordt er nog een print op het steen gemaakt wat dan identiek op hout zal lijken. Het mooie van de technologie van tegenwoordig is dat je eigenlijk elk houtsoort hiermee kan namaken. Zo is er voor iedereen dus wel een geschikte vloer.

keramisch parket

Onderhoud

Een van de andere voordelen van keramisch parket is dat er vrijwel geen onderhoud aan te pas komt. Zo zul je wel zien dat je het uiteraard regelmatig moet stofzuigen zodat er niet zoveel stofvorming zal plaats vinden, maar dit zul je met elke vloer hebben. Daarnaast moet je het af en toe dweilen en meer hoef je niet te doen. Ook vuil zal zich niet snel vast bijten in het parket wat is gemaakt van keramische tegels. Mocht je dus kleine kinderen hebben dan hoef je hier ook geen rekening mee te houden. 

Hout in de badkamer

Een van de andere voordelen van keramisch parket is dat je het in de badkamer kunt gebruiken. Dit is namelijk iets wat je met een echte houten vloer nooit zal kunnen doen. Dit biedt dus mogelijkheid om het te laten lijken dat je wel een houten vloer in de badkamer hebt, maar terwijl het dan niet zo is.