Zuinige elektrische boiler

Het wordt de laatste jaren steeds belangrijker om zuinig te zijn. Daarom zijn er tegenwoordig ook zuinige elektrische boilers. Je verbruikt gemiddeld veel meer water dan je eigenlijk denkt. Dit is ook een reden waarom je beter een boiler kan kopen die redelijk groot is. Wil jij bijvoorbeeld je handen wassen dan gebruik je al rond de 9 liter water. Je kan dus beter kiezen voor een boiler die groot genoeg is. Voor sommige mensen volstaat een boiler van 10 liter al. Als je echter veel water gebruikt dan is een boiler van 50 of 100 liter geschikter. 

Energie besparen met een boiler

Zuinige elektrische boiler daar kan je veel energie en geld mee besparen. Een normale boiler staat de hele dag aan. Dit houdt in dat deze continu het water warm houdt in de opslag. Tegenwoordig zijn er een aantal dingen bedacht waardoor er minder energie gebruikt hoeft te worden. De meeste boilers zijn nu zo goed geïsoleerd dat deze bijna geen warmte verliezen. Ook zit er op sommige boilers een stand-by knop. Met deze knop kan je de boiler even uit zetten. Dit is bijvoorbeeld handig als je op vakantie gaat of als je een aantal daagjes weg bent. Je bespaard er ook nog veel geld mee.

Energie wordt steeds schaarser en kostbaarder. Daarom is bij ons elke elektrische boiler voorzien van een gunstig energielabel. Dit betekent een goed geïsoleerde boiler met minimale energieverliezen (stand-by verbruik). In de omschrijvingen van alle boilers tref je een duidelijke omschrijving aan van het energieverbruik. Bij het kiezen van een boiler is het van belang dat je let op het energielabel van de boiler. Hoe lager (slechter) het label, des te sneller zal het water afkoelen bij stilstand. Er is dan meer elektriciteit nodig om het water op een constante temperatuur te krijgen. Het is dus een verstandige keuze om te kiezen voor een boiler met een gunstig energielabel. Je energiefactuur zal lager zijn en op termijn verdien je de eventuele hogere aanschafkosten vanzelf terug.